celý okres Blansko a nově KUŘIM, TIŠNOV a VYŠKOV

Steak z doubravického pštrosa na zelenině s vínem Merlot

Chcete jíst šťavnaté a přitom netučné maso? Pštrosí steaky jsou pro vás správná volba. Pštrosí maso je tmavě červené, jemné, křehké, libové a neobsahuje tuk ani cholesterol. Naopak obsahuje řadu vitamínů a minerálů a hodí se například i do jídelníčku diabetiků. Dělí se na 17 různých částí s různými kulinářskými vlastnostmi a využitím. Aby maso projevilo svou přirozenou vůni, je vhodné jej minimálně hodinu před přípravou vybalit, postupné zvyšování teploty masa před tepelnou úpravou také podpoří samotnou chuť masa.

IMG_3651

SUROVINY:
- pštrosí maso z pštrosí farmy Doubravice nad Svitavou
- rostlinný olej
- olivový olej
- pepř
- sůl
- česnek
- cibule
- řapíkatý celer (cuketa případně lilek dle dostupnosti)
- mrkev
- víno Merlot 2016 z vinařství Baraque (200 ml)
- chilli paprička
- paprika (žlutá)
- bylinky dle chuti 

POSTUP:
Nakrájejte česnek, řapíkatý celer (nebo jiné), mrkev a červenou cibuli na větší kousky a vložte na rozpálenou pánev pokapanou olivovým a rostlinným olejem. Pánev zakryjte a zeleninu nechte podusit. Po chvíli zeleninovou směs zalijte červeným vínem. Na závěr přidejte rajčata, nakrájenou oranžovou papriku a dochuťte chilli papričkou a čerstvými bylinkami.

IMG_3725

Pštrosí steak opepřete a osolte a potřete trochou rostlinného oleje. Vložte na rozpálenou pánev a opečte z obou stran tak, aby maso bylo středně propečené (cca 6-8 min. po obou stranách, dle výšky masa). Pak maso vložte do alobalu, posypte velkým množstvím sezónních bylinek, zabalte a nechte chvíli odpočinout. Zhruba po 5 minutách maso rozbalte a šťávu z masa, která zůstala v alobalu, vmíchejte do zeleninové směsi. Zeleninovou směs nandejte na talíř, maso nakrájejte na plátky, položte na zeleninové lůžko a můžete podávat.

PÁROVÁNÍ S VÍNEM
Nejlepší párování vína s jídlem je takové, při kterém si vychutnáváte víno, které je v daném pokrmu obsažené. Merlot 2016 ve výběru z hroznů z velkopavlovické vinařské podoblasti je výrazné víno s plným tělem a tmavě karmínovou barvou, v chuti můžeme cítit švestky a čokoládové tóny, v bohaté aromatice vyčnívá skořice a vanilka díky zrání v dubovém sudu. Ideální víno k výraznému pokrmu, kterým pštrosí maso bezesporu je.

Dobrou chuť Vám přeje tým FARMOS

IMG_3749

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení