potraviny rozvážíme pouze po okrese Blansko!

Pečený punkevní pstruh s bramborovo-mrkvovým pyré

Ryby patří k zásadním zdrojům zdravých tuků a vitaminů. Za ryby v jídelníčku vám poděkují i vaše cévy a srdce. Polynenasycené mastné kyseliny omega 3 jsou hlavním důvodem, proč konzumace ryb napomáhá k udržování nízké hladiny cholesterolu v krvi. Rybářství Skalní mlýn se zabývá chovem pstruha duhového a sivena amerického v chráněné lokalitě Moravský kras. Je to ojedinělé zařízení svého druhu, které se zabývá chovem ryb na krasové vodě nejen v České republice, ale i v rámci Evropy. K chovu pstruhů využívají vodu z říčky Punkvy. Díky tomu zde vyrůstá chuťově jedinečná ryba! Zkuste si ji upéct k lehkému nedělnímu obědu.

IMG_3487

SUROVINY (na dvě porce potřebujeme):
- dva pstruhy duhové z Rybářství Skalní Mlýn
- balení Křupavé strouhanky s citronovou trávou z Tajemství chuti
- koření Ryba friská z Tajemství chuti
- extra panenský olivový olej Kreolis
- čerstvé sezónní bylinky
- česnek
- sůl
- pepř
- citron

PŘÍLOHA:
- brambory od Crháka
- svazek mrkve
- Horácké máslo z Olešnice
- smetana ze Zlaté farmy

POSTUP:
Pstruha omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením Ryba friská. Do ryby vložíme plátek citronu a másla, čerstvé sezónní bylinky a česnek. Pstruha obalíme v Křupavé strouhance s citronovou trávou Tajemství chuti. Díky krustě zůstane ryba i po pečení krásně šťavnatá. Obalenou rybu zakápneme Extra panenským olivovým olejem Kreolis. Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi 20 minut.

IMG_3499

Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Vodu slijeme a zeleninu rozmačkáme. Pro zjemnění pyré přidáme Horácké máslo a čerstvou smetanu, podle chutí dosolíme.

PÁROVÁNÍ S VÍNEM
Říká se, že ryba musí plavat, a to hned dvakrát. Jednou ve vodě a podruhé v žaludku. Obecně se ví, že k rybě se nejlépe hodí bílé víno. K české rybě vybírejte suché víno z tuzemských vinařství s vyšší kyselinkou a šťavnatou dochutí. K pečenému pstruhovi doporučujeme podávat vychlazený minerální Ryzlink rýnský 2017 z vinařství Baraque, který se ideálně snoubí s rybou i bylinkami.

Dobrou chuť Vám přeje tým FARMOS.CZ

pstruh_uprava

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení