Pouze okres Blansko

FARMOS BLOG

OTEVÍRÁME FARMOS KAVÁRNIČKU

V pondělí 17. května otevíráme naši FARMOS kavárničku! Kde? Na adrese Blansko, Lažánky 3.Naše nabídka?- 8 druhů výborné zmrzliny TOMIVO GELATO LIPŮVKA- široká nabídka kávy značky CAFÉ RESERVA- zákusky a moučníky- výběr nejprodávanějších regionálních ...

Farmos.cz podporuje regionální farmáře i zdravotníky

V červnu to bude rok, co Farmos.cz rozvezl svoje první objednávky regionálních potravin svým zákazníkům. O tom, jak probíhalo prvních devět měsíců provozu, ale i o chystaných novinkách a aktuální situaci jsem si povídal s jedním z majitelů To...

Výšovická králičí stehna v hořčično-smetanové omáčce

Pryč je období půstu a jarní svátky velikonoční se hlásí na váš stůl. Zkuste si na Velikonoce připravit báječný recept z králíka. Králičí maso je jedním z nejlepších zdrojů živočišných bílkovin. Obsahuje nejméně cholesterolu v porovnání s ostatními b...

PRVNÍCH 70 TAŠEK PRO ZDRAVOTNÍKY PŘEDÁNO

Ve středu 17. března v odpoledních hodinách proběhlo předání tašek zdravotníků covidového oddělení Nemocnice Blansko. Tašky s regionálními výrobky od našich farmářů, zemědělců a výrobců potravin, jsou forma společného poděkování a vyjádření úcty ...

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl je klasika, která patří vedle bábovek k nejoblíbenějším českým dezertům. Šťavnatý jablečný závin by se měl péci z kvalitních aromatických jablek. Ty mají nezastupitelné místo ve výživě – obsahují celou řadu látek prospěšných...

DĚKUJEME VŠEM ZDRAVOTNÍKŮM

DĚKUJEME VŠEM ZDRAVOTNÍKŮM , kteří pečují o pacienty na covidových odděleních. Moc dobře si uvědomujeme, že prožívají největší fyzickou a psychickou zátěž a jsou na hraně pracovních i osobních kapacit! Byla doba, kdy se ve velkém stylu zdrav...

Rajčatový salát s mozzarellou

Jednoduchý a rychlý salát s kvalitních regionálních surovin (rajčata Oliver z farmy Kožechovice, Mozzarella z mlékárny Olešnice,...). Chutě surovin spolu výborně ladí a tento rajčatový salát s mozzarellou je chutná a rychlá večeře. SUROVINY: Ra...

Steak z doubravického pštrosa na zelenině s vínem Merlot

Chcete jíst šťavnaté a přitom netučné maso? Pštrosí steaky jsou pro vás správná volba. Pštrosí maso je tmavě červené, jemné, křehké, libové a neobsahuje tuk ani cholesterol. Naopak obsahuje řadu vitamínů a minerálů a hodí se například i do jídelníčku...

Pečený punkevní pstruh s bramborovo-mrkvovým pyré

Ryby patří k zásadním zdrojům zdravých tuků a vitaminů. Za ryby v jídelníčku vám poděkují i vaše cévy a srdce. Polynenasycené mastné kyseliny omega 3 jsou hlavním důvodem, proč konzumace ryb napomáhá k udržování nízké hladiny cholesterolu v krvi. Ryb...